0
Breedband

Bronckhorst zet plan mantelbuizen door; KPN kan participeren

woensdag 25 oktober 2017 | 16:16 CET | Nieuws
De gemeente Bronckhorst gaat door met het plan om een buizennetwerk aan te leggen voor glasvezel in het buitengebied van de gemeente. Dit stellen b en w voor aan de gemeenteraad. De raad besluit hierover in haar vergadering van 26 oktober. 

In juli deed de gemeente een oproep aan de markt om in het buizennetwerk te participeren. Hierop reageerden meerdere partijen, waarbij ook KPN interesse toonde, zo laat de gemeente weten. Beide partijen hebben de intentie uitgesproken om de gesprekken voort te zetten met het doel te komen tot een samenwerkingsovereenkomst die de aanleg van dit glasvezelnetwerk mogelijk maakt. 

Zodra de overeenkomst een feit is, krijgen alle woningen in de buitengebieden de mogelijkheid om toegang te krijgen tot een glasvezelnetwerk. Voor het einde van het jaar wordt meer duidelijkheid verwacht en zullen beide partijen hier gezamenlijk over communiceren. 

De afgelopen jaren heeft de gemeente Bronckhorst samen met de omliggende gemeenten intensief overleg gevoerd met diverse partijen en provincie Gelderland om grootschalige aanleg van glasvezel in de Achterhoek voor elkaar te krijgen. Dit leidde niet tot een concrete aanpak voor de gemeente Bronckhorst, waar een aantal andere gemeenten met CIF in zee gingen.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe