0
Breedband

Een op de zes Nederlandse huishoudens heeft Netflix

vrijdag 27 november 2015 | 12:55 CET | Nieuws

Bijna een op de zes huishoudens in Nederland had in het derde kwartaal van dit jaar een abonnement op Netflix, zo blijkt uit cijfers van het Telecompaper Consumer Panel. Dit komt neer op 1,2 miljoen huishoudens. In Q2 van dit jaar waren dat er nog 1,1 miljoen, ongeveer 1 op de 7 huishoudens. In onderstaande infographic heeft Telecompaper een aantal kenmerken van huishoudens met een Netflix-abonnement op een rijtje gezet. 

 

Uit onderzoek van Telecompaper blijkt onder meer dat de huishoudens met een Netflix-abonnement een inkomen hebben dat iets boven modaal ligt, namelijk een gemiddeld bruto-inkomen van 40.000 euro per jaar. 43 procent van de Netflix-abonnementen in Nederland blijkt te worden afgenomen door gezinnen met thuiswonende kinderen. Het gemiddelde aantal personen in een huishouden met een abonnement op de streaming-videodienst ligt op 3,1. De dienst blijkt vooral populair in de provincie Zuid-Holland, ruim een kwart (26%) van de Netflix-abonnees woont in deze provincie, tegenover 21% van de totale Nederlandse bevolking. 

De smart-tv en tablet blijken erg populair onder de Netflix-abonnees, een meerderheid van de Netflix-abonnees heeft deze devices. De smart-tv is in 56 procent van de huishoudens met Netflix te vinden en de tablet in 75 procent. Voor de totale markt liggen deze percentages significant lager, namelijk op 40 en 67 procent. De tablet is dan ook samen met de laptop het populairste apparaat om de video-content op te bekijken. Netflix-abonnees kijken het vaakst naar series.

Bent u ook benieuwd naar het profiel van uw klanten? Doordat tal van specifieke kenmerken van respondenten bekend zijn bij ons, zoals geslacht, leeftijd, provider, smartphone-bezit, gezinssamenstelling en –inkomen kunnen wij ook gemakkelijk een profiel over de afnemers van uw producten en/of diensten opstellen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze research-afdeling via research@telecompaper.comtp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieën:
Landen:
::: voeg een reactie toe