0
Breedband

Ericsson voorspelt 1 miljard 5G-abonnementen in 2023

dinsdag 28 november 2017 | 12:25 CET | Nieuws

Ericsson voorspelt dat er in 2023 1 miljard 5G-mobiele breedbandabonnementen in gebruik zijn. Dit is een van de voorspellingen die het bedrijf doet op basis van de novembereditie van het Ericsson Mobility Report dat vandaag verschijnt. Aan het einde van het jaar 2023 zal twintig procent van de wereldbevolking toegang hebben tot 5G, dat waarschijnlijk in eerste instantie in dichtbevolkte gebieden wordt uitgerold.  

De eerste commerciële netwerken op basis van 5G New Radio (NR) komen waarschijnlijk al in 2019 in de lucht en zullen in 2020 worden geïmplementeerd. Ericsson verwacht dat de eerste 5G-netwerken uitgerold worden in landen als de Verenigde Staten, Zuid-Korea, Japan en China. 

De hoeveelheid mobiel dataverkeer zal richting het jaar 2023 toenemen tot 110 Exabytes per maand. Dat is acht keer zoveel als vandaag de dag en staat gelijk aan 5,5 miljoen jaar aan HD-video streaming. Deze groei in mobiel dataverkeer zal in alle regio’s te zien zijn, waarbij Noord-Amerika eind dit jaar met 7GB per maand het hoogste gemiddelde verbruik per smartphone heeft. 

Video in HR opkomende trend

Videoconsumptie zorgt voor de grootste groei in mobiel dataverkeer. Het zijn vooral millennials - jongeren in de leeftijd van 15 tot 24 jaar - die daarvoor zorgen. Zij streamen gemiddeld 2,5 keer meer dan mensen van 45 jaar en ouder. 

Het streamen van video in hoge resoluties en een opkomende trend van streamen in nieuwe video-formats, zoals 360-graden video, heeft grote invloed op het volume van het dataverkeer. Zo verbruikt een 360-graden video via YouTube vier tot vijf keer zoveel bandbreedte als een normale YouTube-video van dezelfde (waargenomen) kwaliteit. 

Steeds meer VoLTE

Aan het einde van dit jaar zal LTE de belangrijkste mobiele access-technologie zijn. Eind 2023 zullen er 5,5 miljard abonnementen zijn en is de technologie beschikbaar voor 85 procent van de wereldbevolking. Voice over LTE (VoLTE) is inmiddels beschikbaar op meer dan 125 netwerken in meer dan 60 landen in alle regio’s. Ook voor VoLTE zullen aan het einde van 2023 5,5 miljard abonnementen zijn afgesloten, wat staat voor meer dan 80 procent van de gecombineerde LTE- en 5G-abonnementen. 

Steeds meer smartwatches gebruiken VoLTE-technologie. Gebruikers kunnen zo direct met hun smartwatch bellen zonder dat daarvoor een smartphone in de buurt hoeft te zijn (multi-SIM). Gesprekken kunnen eenvoudig overgezet worden van een smartwatch naar een smartphone.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe