0
Algemeen

Google wijzigt privacybeleid Workspace alleen in Nederland

vrijdag 13 augustus 2021 | 14:00 CET | Nieuws
Google heeft een nieuwe versie ontwikkeld van zijn diensten voor het onderwijs in Nederland. Het pakket Workspace for Education, Chrome en de Chromebooks verzamelen nu minder gegevens over gebruikers dan eerst. Die aanpassing is vooralsnog alleen voor Nederland. 

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



Categorieën: Algemeen
Bedrijven: Google
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

Log in of registreer om een reactie achter te laten.

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Google gaat gratis G Suite-accounts overzetten op betaalde versie

Published 20 jan 2022 13:39 CET | Wereld
Google gaat stoppen met de oude, gratis versie van de G Suite-dienst, meldt het bedrijf op zijn eigen blog. Het bedrijf zegt dat ...

AP bekritiseert OCW over bescherming persoonsgegevens in het onderwijs

Published 05 nov 2021 08:42 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de trends en risico's voor de bescherming van persoonsgegevens in het onderwijs in ...

Google mag gegevens van leerlingen en leraren niet gebruiken voor reclame

Published 18 okt 2021 07:59 CET | Nederland
Google mag sinds de aanpassing van Workspace for Education geen data van leerlingen of medewerkers van scholen verzamelen of ...

AP verleent vergunning aan 160 financiële instellingen om informatie over fraude te delen

Published 20 aug 2021 10:39 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) verleent ruim 160 financiële instellingen een vergunning om – onder strenge voorwaarden – ...

Rijk publiceert op 6 september ICT-strategie

Published 17 aug 2021 14:24 CET | Nederland
De rijksoverheid gaat op 6 september zijn ICT-strategie voor de komende jaren publiceren. Onder de naam 'I-strategie Rijk ...

AP uit zorgen over door gemeenten gebruikte 'klikapp'

Published 17 aug 2021 08:24 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens maakt zich zorgen over het gebruik van de app Meld een Vermoeden. Met die app kunnen burgers een ...

Google verbetert Workspace for Education op tijd voor het nieuwe schooljaar

Published 11 aug 2021 14:40 CET | Nederland
Google Workspace for Education blijft beschikbaar in het onderwijs. Ook de laatste belemmeringen voor het gebruik van deze ...

SURF, SIVON en Google sluiten akkoord over gebruik software op scholen

Published 09 jul 2021 14:10 CET | Nederland
Twee organisaties voor ICT in het onderwijs hebben een akkoord gesloten met Google over de privacy van Google's softwarepakket. ...

Rijksoverheid bevriest plannen met Google Workspace

Published 14 jun 2021 13:49 CET | Nederland
De Rijksoverheid zet de plannen met Google Workspace stil, blijkt uit de beantwoording van Kamervragen door het ministerie van ...

Overheid verwacht dat Google privacyproblemen in onderwijssoftware voor nieuwe schooljaar opgelost heeft

Published 10 jun 2021 15:35 CET | Nederland
De overheid verwacht dat Google nog voor het nieuwe schooljaar de privacyproblemen in zijn onderwijssoftware opgelost heeft, zo ...

Ministerie J&V zet vraagtekens bij dataverwerking Google in G Suite Enterprise

Published 02 mrt 2021 08:18 CET | Nederland
Het ministerie van Justitie en Veiligheid zet zijn vraagtekens bij de dataverwerking van Google in zijn G Suite ...





Kalender   /   Evenementen

25 jan Ericsson Q4 2021
25 jan Verizon Q4 2021
25 jan Microsoft fiscal Q2
25 jan F5 fiscal Q1
25 jan Uniti Group Q4
25 jan European 5G Conference
26 jan AT&T Q4 2021
26 jan Crown Castle Q4 2021
26 jan Corning Q4 2021
26 jan Intel Q4 2021
26 jan Calix Q4 2021
27 jan Juniper Networks Q4 2021
27 jan STMicroelectronics Q4 2021
27 jan Extreme Networks fiscal Q2
27 jan MTN Nigeria Q4 2021
27 jan Rogers Communications Q4 2021
27 jan Elisa Q4 2021
27 jan Comcast Q4 2021
27 jan Samsung Electronics Q4 2021
27 jan Apple fiscal Q1
27 jan FCC meeting
28 jan SK Hynix Q4
28 jan Telia Lithuania Q4 2021
28 jan Telia Company Q4 2021
28 jan Charter Communications Q4
::: Meer Kalender Items