0
Algemeen

AP bekritiseert OCW over bescherming persoonsgegevens in het onderwijs

vrijdag 5 november 2021 | 08:42 CET | Nieuws
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de trends en risico's voor de bescherming van persoonsgegevens in het onderwijs in kaart gebracht. De aanbevelingen van de AP richten zich op het op orde krijgen van de basis en het versterken van de positie van de onderwijssector in de digitale maatschappij. 

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



Categorieën: Algemeen
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens / Google
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reacties

Waar kan ik het rapport van de AP vinden?
Michiel Bakker @ 8-11-2021 - 10:00


Reactie Plaatsen

Log in of registreer om een reactie achter te laten.

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

AP pleit voor betere afscherming persoonlijke gegevens tegen 'doxing'

Published 25 jan 2022 07:48 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) wil dat de overheid stopt met het 'zonder goede reden' makkelijk toegankelijk maken van ...

AP adviseert Eerste Kamer 'antifraudewet' niet aan te nemen

Published 09 nov 2021 13:10 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) adviseert de Eerste Kamer om het voorstel voor de Wet gegevensverwerking door ...

Google mag gegevens van leerlingen en leraren niet gebruiken voor reclame

Published 18 okt 2021 07:59 CET | Nederland
Google mag sinds de aanpassing van Workspace for Education geen data van leerlingen of medewerkers van scholen verzamelen of ...

Google wijzigt privacybeleid Workspace alleen in Nederland

Published 13 aug 2021 14:00 CET | Nederland
Google heeft een nieuwe versie ontwikkeld van zijn diensten voor het onderwijs in Nederland. Het pakket Workspace for Education, ...

Google verbetert Workspace for Education op tijd voor het nieuwe schooljaar

Published 11 aug 2021 14:40 CET | Nederland
Google Workspace for Education blijft beschikbaar in het onderwijs. Ook de laatste belemmeringen voor het gebruik van deze ...

SURF, SIVON en Google sluiten akkoord over gebruik software op scholen

Published 09 jul 2021 14:10 CET | Nederland
Twee organisaties voor ICT in het onderwijs hebben een akkoord gesloten met Google over de privacy van Google's softwarepakket. ...

Rijksoverheid bevriest plannen met Google Workspace

Published 14 jun 2021 13:49 CET | Nederland
De Rijksoverheid zet de plannen met Google Workspace stil, blijkt uit de beantwoording van Kamervragen door het ministerie van ...

Overheid verwacht dat Google privacyproblemen in onderwijssoftware voor nieuwe schooljaar opgelost heeft

Published 10 jun 2021 15:35 CET | Nederland
De overheid verwacht dat Google nog voor het nieuwe schooljaar de privacyproblemen in zijn onderwijssoftware opgelost heeft, zo ...

AP publiceert jaarverslag 2020 - opnieuw roep om meer budget en capaciteit

Published 09 jun 2021 09:46 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft haar jaarverslag over 2020 gepubliceerd. Naast een verslag van behaalde resultaten en ...

'AP adviseert Nederlandse instellingen te stoppen met gebruik tools Google'

Published 08 jun 2021 09:18 CET | Nederland | Update: 09 jun 2021 08:20 CET
Nederlandse scholen, universiteiten en het ministerie van Justitie moeten stoppen met het gebruiken van de e-mail- en ...

Ministerie J&V zet vraagtekens bij dataverwerking Google in G Suite Enterprise

Published 02 mrt 2021 08:18 CET | Nederland
Het ministerie van Justitie en Veiligheid zet zijn vraagtekens bij de dataverwerking van Google in zijn G Suite ...

AP doet aanbevelingen bij digitaal thuisonderwijs

Published 02 okt 2020 14:24 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een paar aanbevelingen gedaan voor privacy bij digitaal thuisonderwijs. Tijdens de ...





Kalender   /   Evenementen

25 jan European 5G Conference
26 jan AT&T Q4 2021
26 jan Corning Q4 2021
26 jan Intel Q4 2021
26 jan Calix Q4 2021
26 jan Crown Castle Q4 2021
27 jan Extreme Networks fiscal Q2
27 jan Apple fiscal Q1
27 jan Juniper Networks Q4 2021
27 jan STMicroelectronics Q4 2021
27 jan Samsung Electronics Q4 2021
27 jan MTN Nigeria Q4 2021
27 jan Elisa Q4 2021
27 jan Rogers Communications Q4 2021
27 jan Comcast Q4 2021
27 jan FCC meeting
28 jan SK Hynix Q4
28 jan Charter Communications Q4
28 jan Telia Lithuania Q4 2021
28 jan Telia Company Q4 2021
31 jan KPN Q4 2021
31 jan Cirrus Logic Q3
31 jan NXP Semiconductors Q4 2021
31 jan NEC fiscal Q3
31 jan Harmonic Q4
01 feb Tele2 Q4
01 feb A10 Networks Q4
01 feb Vantage Towers fiscal Q3
01 feb Vodacom fiscal Q3
01 feb EA fiscal Q3
::: Meer Kalender Items