0
IT

'Operator kan met ontzorgen disaster recovery zakelijke klant USP bieden'

vrijdag 13 oktober 2017 | 10:56 CET | Nieuws

Operators kunnen een nieuwe rol claimen bij zakelijke afnemers door meer service te bieden op het gebied van diaster recovery en business continuity. Nu al proberen ze klanten te bedienen met one-stop-shopping op IT-gebied, bijvoorbeeld door toegang tot publieke cloud-infrastructuur van partijen zoals AWS, IBM en Azure mee te leveren. Als afnemers ook niets meer hoeven te regelen voor het terughalen van data of een uitwijklocatie in het geval van een digitaal incident, kunnen operators zich nog verder onderscheiden. Dat stelt Jacco Gunsing van virtuele DR- en BC-leverancier Zerto in een interview met Telecompaper.

Een denkfout die veel organisaties maken wanneer zij gebruik gaan maken van cloudgebaseerde diensten of IT-infrastructuur, is dat ze verwachten dat de aanbieder in kwestie disaster recovery en business continuity wel heeft geregeld. Dat men zelf niets meer hoeft te doen. Vaak regelt een basis-SLA echter slechts enkelvoudige opslag, zo stelt Jacco Gunsing, regional sales manager EMEA North van Zerto. Voor disaster recovery en business continuity moet meestal extra betaald worden. 

“Je moet dus vooraf altijd goed kijken naar of en zo ja, hoe deze zaken geregeld zijn. Dan weet je wat je als organisatie zelf nog moet verzorgen en kom je bij een incident of connectiviteitsprobleem niet voor verrassingen te staan.”

Bieden van toegevoegde waarde

Voor traditionele telecomoperators kan het groeiend overstappen van organisaties naar de cloud nadelig zijn, zeker wanneer zij nog geen keuze hebben gemaakt tussen een focus op het leveren van connectiviteit (de ‘domme’ pijp)  of voor toegevoegde waarde diensten. Steeds meer operators gaan daarom één loket bieden waarbij ook toegang tot infrastructuur-platforms zoals AWS, Azure, IBM etc. wordt geboden. 

Voor een operator, ISP of andere cloudaanbieder kan het volgens Gunsing een USP zijn wanneer zij automatisch al een goede disaster recovery bieden, of een vorm van business continuity, om zo klanten te ontzorgen. “Met de toenemende reikwijdte en complexiteit van digitalisering is dat veel meer een concurrentievoordeel dan wellicht vier of vijf jaar geleden. Men zal nu eerder bereid zijn om meer te betalen zodat men zelf niets hoeft te regelen.”

Lees hier het hele interview met Jacco Gunsing, Zerto: 'Operators moeten een nieuwe rol in de cloud vinden'

 tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe