0
Mobiel

Telecomministers EU komen met gezamenlijke route ontwikkeling 5G

woensdag 6 december 2017 | 09:38 CET | Nieuws

Europese ministers van telecommunicatie zijn het in Tallinn eens geworden over een gezamenlijke routekaart voor de ontwikkeling van 5G-netwerken. De routekaart vormt een gemeenschappelijke visie op de harmonisatie van 5G-spectrumbanden en hun toewijzing aan telecommunicatie-exploitanten. Met 5G-netwerken kunnen zowel mensen als apparaten communiceren met meer gegevens in minder tijd.

"Aan het begin van het Estse voorzitterschap, in juli, hebben alle Europese telecomministers een 5G-verklaring ondertekend,” stelt Urve Palo, minister van Ondernemerschap en Informatietechnologie. “Daarmee is de basis gelegd voor de ontwikkeling van de 5G-netwerken en de creatie van investeringszekerheid voor bedrijven in Europa. We hebben nu de volgende belangrijke fase doorlopen. Om onze doelen op zowel nationaal als Europees niveau te bereiken, zijn we een gedetailleerd actieplan overeengekomen."

Overeenstemming over harmonisering

De routekaart van de 5G bevat volgens Palo belangrijke activiteiten en hun tijdschema. Er is overeenstemming bereikt over plannen voor het harmoniseren van het technische gebruik en doel van het 5G-spectrum en de toewijzing ervan aan operators. ‘Digital Europe’ is een prioriteit voor het Estse voorzitterschap, maar een digitale samenleving kan niet worden gecreëerd zonder 5G-netwerken. Palo hierover. "Tegen 2025 willen we de aanwezigheid van 5G-connectiviteit zien in grote steden en langs belangrijke transportroutes van elk Europees land. 5G-netwerken zijn nodig voor zowel burgers als apparaten die betrouwbare en supersnelle internettoegang nodig hebben om het hoofd te bieden aan de steeds grotere hoeveelheid gegevens.”

5G is volgens Palo de technologie die bedrijven en burgers in de nabije toekomst nodig hebben en een die wereldwijde digitalisering ondersteunt. 5G is essentieel voor communicatie in de toekomst, met miljarden apparaten online die altijd en ongeacht de locatie verbonden moeten zijn. 5G-technologie kan gebruikers voorzien van meer datavolumes en gegarandeerde kwaliteitsverbindingen.

Palo informeerde haar collega’s tijdens de bijeenkomst ook over de vooruitgang die is geboekt met de Europese elektronische communicatiecode. Zij moedigde hen aan snel bij te dragen aan de ontwikkeling van een standpunt van de Raad over twee voorstellen van het Europees Parlement betreffende intracommunautaire oproepen en de ontwikkeling van nationale 112-systemen die ook in EU-verband interoperabel zijn.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe