0
Mobiel

Telia, Ericsson, Intel doen live proef met publieke 5G-omgeving

vrijdag 29 september 2017 | 10:28 CET | Nieuws

Mobiele operator Telia heeft de naar eigen zeggen eerste publieke 5G live netwerk gebruikerscase in Europa uitgevoerd. De operator werkte hiervoor samen met netwerkleverancier Ericsson en processorfabrikant Intel. Het trio verzorgde met het 5G-netwerk connectiviteit voor een passagiersschip om internettoegang te bieden aan het schip zelf en aan de passagiers terwijl ze in een haven liggen. Een andere gebruikerscase was die van een graafmachine die op afstand via 5G-connectiviteit bediend werd. 

Met de twee proeven wilden de betrokken partijen uittesten hoe de nieuwe mobiele technologie betere verbindingskwaliteit en hogere datasnelheden kan bieden. De proef met een 'real live' 5G-omgeving werd uitgevoerd in de haven van Tallinn, waar vandaag een digitale top van EU-regeringsleiders plaatsvindt. Alle 2.000 passagiers aan boord van het cruiseschip konden via WiFi toegang krijgen tot internet aan boord, terwijl ook alle ICT-technologie aan boord connectiviteit kreeg via het 5G-netwerk. de tweede gebruikerscase toonde aan hoe een machine-operator via 5G graafmachines kan bedienen in gevaarlijke omgevingen, vanuit een veilige kantooromgeving. 

Het toont volgens Telia, Ericsson en Intel de capaciteiten en mogelijkheden die 5G biedt boven huidige mobiele technologie, zoals meer betrouwbaarheid van de verbinding in gevaarlijke gebieden en veel meer capaciteit. Telia gebruikte een prestandaard 5G basisstation van Ericsson en een 5G-testplatform van Intel. de ondernemingen willen in Tallinn en Stockholm vanaf 2018 beginnen met het uitrollen van 5G-diensten, terwijl Telia dit samen met Sonera in Helsinki wil doen vanaf 2018.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe