0
Algemeen

KPN-CEO Blok: fusie met Belgacom is een optie

maandag 4 mei 2015 | 08:33 CET | Nieuws

Een fusie tussen KPN en Belgacom behoort tot de mogelijkheden, maar zal niet op korte termijn plaatsvinden. Dat stelt KPN-CEO Eelco Blok in een gesprek met het Financieele Dagblad. Ook een fusie met een andere Europese operator wordt niet uitgesloten.

Blok stelt tegenover het FD dat er in het verleden wel vaker gekeken is naar een fusie tussen beide middelgrote telecomoperators, de eerste keer zo’n 15 jaar geleden. Met de verkoop door KPN van de mobiele Belgische dochter Base aan de Belgische kabelaanbieder Telenet is er een belangrijk obstakel voor een fusie tussen Belgacom en KPN uit de weg geruimd. Een dergelijke combinatie zal niet langer twee van de drie mobiele netwerken in België omvatten (Base van KPN en Proximus van Belgacom), wat een hindernis zou kunnen vormen voor toestemming door landelijke of EU-toezichthouders. Ook zijn er meer synergiemogelijkheden nu dan 15 jaar geleden, meent Blok, omdat steeds meer diensten vanaf een cloudplatform aangeboden worden en zo eenvoudiger uitgewisseld kunnen worden.

Toch verwacht de KPN-CEO niet dat er in de praktijk op korte termijn sprake zal zijn van fusiegesprekken. Zo is de Belgische staat nog altijd meerderheidsaandeelhouder in Belgacom (tegenwoordig actief onder merknaam Proximus). Daarnaast zou de in 2014 benoemde Belgacom-CEO Dominique Leroy zich in het verleden sceptisch hebben uitgelaten over fusies wegens de complicaties die er vaak mee gepaard gaan.

Over fusiemogelijkheden met andere Europese operators zegt Blok dat hij hier geen probleem mee heeft, als hij het tegenover zichzelf, klanten en werknemers kan rationaliseren. “We moeten realistisch zijn en niet alleen over vandaag denken, maar ook over hoe de onderneming klanten over vijf tot tien jaar zal bedienen.”tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe