0
Algemeen

VodafoneZiggo steunt onderwijs met Experience Days

vrijdag 9 februari 2018 | 08:04 CET | Nieuws
VodafoneZiggo heeft op 8 februari een Experience Day gehouden in Rotterdam. De wethouder van Onderwijs, Jeugd en Zorg, Sven de Langen bezocht het kantoor van VodafoneZiggo in Rotterdam om de Experience Day bij te wonen. Tijdens deze maandelijkse sessies maken kinderen kennis met technologie zoals kabelstrippen en programmeren en volgen zij workshops uit het lesprogramma Online Master. In verschillende steden organiseert VodafoneZiggo per jaar voor ongeveer tweeduizend kinderen bijeenkomsten. Het bedrijf nodigt leerlingen uit van groep 7 en 8 van het basisonderwijs en de eerste klassen van het voortgezet onderwijs en wil op een speelse manier een kijkje geven in de technische keuken van VodafoneZiggo.

VodafoneZiggo steunt Techniekpact Rotterdam

In oktober 2017 is het Rotterdams Techniek en Technologie Pact getekend door verschillende partners in de stad. Doel is om de kwaliteit van het technisch beroepsonderwijs te verbeteren en meer leerlingen een opstap te geven naar werk. 
In geval van de Experience Days wordt nauw samengewerkt met JINC. JINC zorgt dat leerlingen uit wijken met sociaaleconomische achterstand meer inzicht krijgen in de arbeidsmarkt én in hun eigen talenten.

VodafoneZiggo ontwikkelt daarnaast ook programma’s voor digitale vaardigheden en om kinderen te interesseren voor programmeren en coderen. In het interactieve lesprogramma Online Masters staan vier onderwerpen centraal: de digitale wereld, creatief en vaardig online, veilig online en bewust online. Het pakket is met medewerking van ECP/ Veiliginternetten.nl ontwikkeld.

Vorig jaar was VodafoneZiggo een van de sponsoren van Girls Day.


 tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe