0
Algemeen

Autoriteit Persoonsgegevens werkt toezicht op AI verder uit

donderdag 20 februari 2020 | 11:05 CET | Nieuws
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) gaat zich de komende tijd richten op het verder uitwerken van haar toezicht op kunstmatige intelligentie (AI) en algoritmes waarin persoonsgegevens worden gebruikt. Hierin werkt de toezichthouder samen met andere relevante partijen binnen en buiten Nederland. 

Bedankt voor het bezoeken van Telecompaper

Een gratis registratie of abonnement is nodig om het artikel te lezen.

  • Koop een abonnement Nederland Light, Plus of Premium

Abonneer

Log in als u al een registratie of abonnement heeft.



tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorieƫn: Algemeen
Bedrijven: Autoriteit Persoonsgegevens
Landen: Nederland
::: voeg een reactie toe

Reactie Plaatsen

We welcome comments that add value to the discussion. We attempt to block comments that use offensive language or appear to be spam, and our editors frequently review the comments to ensure they are appropriate. If you see a comment that you believe is inappropriate to the discussion, you can bring it to our attention by using the report abuse links. As the comments are written and submitted by visitors of the Telecompaper website, they in no way represent the opinion of Telecompaper.


Gerelateerd

Overheid kijkt terug op eerste jaar van Digitale Agenda overheid

Published 22 apr 2020 11:27 CET | Nederland
De Nederlandse overheid heeft vorig jaar meerdere acties gestart om digitale gegevens te combineren bij maatschappelijke ...

'Autoriteit Persoonsgegevens kan veel klachten laten vallen'

Published 23 mrt 2020 15:30 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en het ministerie van Justitie en Veiligheid onderzoeken de capaciteitsproblemen bij de ...

Dutch data protection watchdog to focus on developing AI supervision

Published 20 feb 2020 15:30 CET | Nederland
The Dutch Data Protection Authority (AP) will focus in the coming period on further developing its supervision of artificial ...

EU schetst plannen voor data-economie en AI-regelgeving

Published 19 feb 2020 14:09 CET | Europa
De Europese Commissie heeft een nieuwe digitale strategie gepresenteerd. In een door de Commissievoorzitter Ursula von der Leyen ...

AWTI: Nederland moet krachtiger investeren in sleuteltechnologie

Published 30 jan 2020 08:15 CET | Nederland
Om mee te kunnen blijven doen op het gebied van nieuwe technologieën, moet de regering meer richting geven aan investeringen in ...

AP legt focus op datahandel en AI

Published 11 nov 2019 09:24 CET | Nederland
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) benoemt drie terreinen die de komende jaren extra aandacht krijgen: datahandel, digitale ...

CPB: gevolgen cybercriminaliteit vaak nog onduidelijk

Published 17 okt 2019 09:48 CET | Nederland
De financiële én maatschappelijke gevolgen van digitale aanvallen en spionage zijn vaak nog onduidelijk. Hoewel bedrijven meer ...

Minister Dekker komt met richtlijnen voor overheidsgebruik algoritmen

Published 10 okt 2019 08:23 CET | Nederland
Het kabinet heeft een aantal richtlijnen opgesteld voor het gebruik van algoritmes op het gebied van AI (kunstmatige ...

EZK presenteert actieplan voor intensieve publiek-private samenwerking voor AI

Published 08 okt 2019 14:28 CET | Nederland
Staatssecretaris Mona Keijzer (EZK) heeft namens het kabinet, het Strategisch Actieplan voor Artificiële Intelligentie naar de ...

VNO-NCW, bedrijfsleven willen Nederlandse AI-Coalitie

Published 07 okt 2019 11:22 CET | Nederland
Het Nederlandse bedrijfsleven wil dat Nederland de komende zeven jaar ruim EUR 2 miljard investeert in kunstmatige intelligentie ...