0
Mobiel

Cisco lanceert miljardenfonds voor smart city ontwikkeling

dinsdag 14 november 2017 | 15:55 CET | Nieuws
Cisco kondigt een programma aan waarin het steden over de hele wereld wil helpen in hun digitale ontwikkeling. Het programma heeft een budget van 1 miljard dollar. Het nieuwe City Infrastructure Financing Acceleration Program, aangekondigd tijdens het Smart City Expo World Congress, richt zich op het vergemakkelijken, versnellen en goedkoper maken voor steden van het kopen en inrichten van smart systemen en diensten. 

De investeringen zullen plaats vinden via Cisco Capital in samenwerking met investeringsfonds Digital Alpha Advisors en de pensioenfonds investeerders APG Asset Management (APG) en Whitehelm Capital. Verschillende financiële constructies zullen worden ingezet om steden te helpen diensten te ontwikkelen en netwerken te upgraden.  

Cisco kondigde tevens nieuwe functionaliteiten aan voor zijn connected digital platform, dat tevens een nieuwe naam kreeg: Cisco Kinetic for Cities. Dit werd geïntegreerd met het Cisco Kinetic IoT data platform. De nieuwe diensten voorzien onder andere in applicaties voor publieke veiligheid. 


tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe