0
Algemeen

Deutsche Telekom biedt Europese steden hulp bij WiFi4EU projecten

dinsdag 14 november 2017 | 07:56 CET | Nieuws
Deutsche Telekom kondigt voor de hele group nieuwe activiteiten aan in het kader van smart cities. Het bedrijf opende een European Smart Solutions Center in Boedapest en het ontwikkelde een platform voor steden die hun eigen WiFi netwerken willen uitrollen. Tot slot ontwikkelde het het ‘Mayor’s Dashboard’ voor smart cities.

In de nieuwe vestiging in Hongarije komen de ontwikkelingsactiviteiten vanuit de hele Deutsche Telekom Gorup samen. Van daaruit wordt go-to-market ondersteuning aan bedrijven in Europa geleverd. Vanuit Budapest worden centraal diverse functies aangestuurd, waaronder marketing, partnering, pre-sales en ‘delivery governance’, en er wordt nauw samen gewerkt met lokale smart city sales & delivery experts. Vanuit het European Smart Solutions Center in Boedapest wordt tevens ondersteuning geboden aan steden die gebruik maken van EU ontwikkelingsfondsen en er wordt gefocust op de ontwikkeling van NB-IoT applicaties. 

Telekom kondigde ook aan dat het een platform ontwikkelde waarmee het steden helpt te participeren in het EU-initiatief WiFi4EU. Hierin worden subsidies verstrekt voor het uitrollen van publieke WiFi netwerken. Deutsche Telekom helpt steden bij het verkrijgen van budget en de uitrolplanning, op basis van een pakket van Cisco.  

De Mayor’s Dashboard is een web-based dashboard waarmee administrators namens de stad de stadsinfrastructuur en applicaties kunnen monitoren, controleren en optimaliseren op diverse apparaten. Het is volledig op maat te maken en het maakt het mogelijk data in real-time te monitoren.


tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe