0
IT

Huawei: eeuw van de machine is eeuw van intelligentie geworden

dinsdag 7 november 2017 | 10:41 CET | Nieuws

De enorme impact van combinaties van digitale technologie zoals AI, VR, robotica, IoT, next generation netwerken en een diversiteit aan cloudomgevingen gooit elk business proces overhoop. Maar de disruptie schept ook nieuwe kansen en mogelijkheden, zoals de zelfrijdende auto. Uiteindelijk wordt elke onderneming een softwaregedreven of -gestuurde onderneming nu de eeuw van de machine vervangen wordt door de eeuw van intelligentie, aldus Leon He, president Enterprise BG West-Europa van Huawei tijdens het Eco-Connect congres van de onderneming eind oktober in Berlijn.

De volgende golf van digitalisering in Europa brengt nieuwe begrippen naar boven waar steeds meer mee wordt geschermd: Industrie 4.0 Smart City, Store 4.0, Smart transport. De combinaties van ICT-capaciteit en industriële ervaring, van data delen en samenwerking bieden ongekende mogelijkheden. Onder deze begrippen ligt echter nog altijd fysieke technologie: cloud, IoT, big data, AI, 5G, SDN, eLTE. “Huawei werkt hiervoor samen met honderden ICT, tech, industrie partners,” stelt He. Want zonder samenwerkende ecosystemen van partners kun ook Huawei niet langer de steeds complexere ecosystemen van technologie leveren. 

Concept smart city

Denk maar aan het concept smart city, waarbinnen een reeks aan technologieën gebundeld moet worden om zaken zoals veiligheid, onderwijs, verkeer en afvalbeheer behapbaar te houden. In dit kader werd op het congres een samenwerking met smart city Duisburg aangekondigd, op gebieden zoals slim onderwijs, slim transport. 

Ook in de automotive sector slaat de digitale revolutie toe, met connected voertuigen en autonome voertuigen. Tussen nu en 20 jaar zullen we ze zien verschijnen: de autonoom rijdende auto’s, 100 procent elektrisch, met incar infotaiment, veilig rijden. IT-componenten hier zijn onder meer: 4G/5G. Chipset module, edge computing, big data etc.

Cloud-platform spin in web

“Dit geldt in feite voor elke sector: op basis van een cloudgebaseerd centraal platform als IT-spin in het web, aan de rand de devices, van vending machines tot afvalbakken, uitgerust met sensors die monitoren en data doorsturen of via edge computing capaciteit al verwerken voor eerste inzichten, mobiele technologie voor doorsturen en ontvangen data (aansturen, realtime persoonsgebonden aanbiedingen in supermarkten).”

Zie voor het hele achtergrondartikel over het Huawei Eco Connect congres: Huawei over Industry 4.0: disruptie en creatie in ecosysteem partners en technologie.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe