0
Mobiel

Huawei toont praktische netwerk-slicing toepassing

vrijdag 29 september 2017 | 11:35 CET | Nieuws

Huawei heeft de naar eigen zeggen eerste 5G-netwerk slicing toepassing voor smart grids getoond op de PT Expo China 2017, in Beijing. De applicatie is gebaseerd op Huawei's 5G Core platform Service-Oriented Core (SOC), onderdeel van het E2E 5G platform van de onderneming. 

De toepassing moet vooral de mogelijkheden tonen van geautomatiseerde vormen van netwerk slicing voor specifieke service-eisen. Met netwerk slicing kan een 5G-netwerk virtueel opgedeeld worden in aparte netwerken , onder meer op basis van capaciteits- en snelheidsprioriteiten. Verder werd getoond hoe via een 5G-netwerk voorzien van de slicing-toepassing zeer snel een energievoorziening in een gebied hersteld kan worden en hoe het voor betrouwbare en stabiele energienetwerken kan zorgen. 

Huawei werkt al sinds 2014 samen met operators aan innovastie op het gebied van kern-netwerk slicing. Volgens de technologieleverancier vormt de energiesector een goede plek om te starten met slicing-toepassingen vanwege het kritieke belang van deze infrastructuur. Tijdens het MWC in Barcelona dit voorjaar kwam de onderneming met een eerste netwerk slicing router.tp:vandaag

Elke werkdag rond 10.00 uur verstuurt Telecompaper de gratis "tp:vandaag".

Meld u nu aan

Categorie├źn:
Landen:
::: voeg een reactie toe